Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka panierowane.

Udka panierowane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 2211

Dodano:

Odsłon: 6339

Udka w panierce są przepyszne. Gorąco polecam na obiad.

Składniki

  • -Udka - 4 szt
  • -Jajko - 1 szt
  • -Mleko - 2 łyżki
  • -Bułka tarta
  • -Olej do smażenia
  • -Przyprawa do kurczaka złocista.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Udka umyć i zagotować jak na zupę około 45 minut. Wyjąć i zostawić do ostudzenia.
    Wywar zachować na zupę.

  2. Udka przeciąć na pół, oddzielić skórę.
    Przyprawić przyprawą do kurczaka.

  3. Jajko roztrzepać z mlekiem. Do osobnego naczynia wsypać bułkę tartą.

  4. Udka obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
    Podawać z ziemniakami i mizerią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń