Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka pieczone z ziemniakami

Udka pieczone z ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Udka pieczone z ziemniakami"

Składniki

  • 4 udka
  • 6 ziemniaków
  • pół szklanki oleju
  • 3 łyżki musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Udka umyj, osusz. Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Musztardę, miód, czosnek, olej, zioła prowansalskie i po szczypcie ostrej papryki, soli i pieprzu wymieszaj.

  2. Do miski włóż udka i ziemniaki, polej marynatą, przykryj. Wstaw na 5-6 godzin do lodówki. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Włóż udka i ziemniaki, polej resztą marynaty.

  3. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz godzinę, podlewając co jakiś czas wytwarzającym się sosem.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń