Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka po chińsku w sosie kokosowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 94
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 94
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Składniki
Mięso opłucz, osusz, przypraw sosem sojowym i pieprzem. Zrumień na rozgrzanym oleju. Chili oczyść, posiekaj, dodaj do mięsa. Przełóż do żaroodpornej formy. Zalej mlekiem kokosowym, winem oraz bulionem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz ok. 40 minut.
Paprykę oczyść, pokrój na kawałeczki. Dymki oczyść, potnij w plasterki. Pokrojone warzywa dodaj do mięsa ok. 10 minut przed końcem pieczenia. Gotowe danie udekoruj limonką i kolendrą.Źródło: Naj