Do góry

Dania główne Przepis na:

udka pod ziemniaczaną pierzynką

udka pod ziemniaczaną pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 1829

hmm oryginalnośc?:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z ziemniaków, mąki przygotować ciasto jak na klasyczne placki ziemniaczane, tylko dodać 2-3 łyżki maki pszennej ( mniej jak do tradycyjnych placków) i przyprawić wg uznania

  2. umyć, przyprawić udka kurczaka

  3. żarodoporne naczynie wysmarować olejem, i nałożyć część masy ziemniacznej, połozyć udka i przykryc reszta masy ziemniaczanej. Żaroodporne naczynie przykryć przykrywką.

  4. piec ok 1.5h -2h w 180C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 09 czerwca 2010 Bardzo interesujący przepis,muszę koniecznie to wypróbować.Dam znać jak smakuje w krótce.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń