Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka rozmarynowe ze słodką papryką"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 196
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9304
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 196
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9304
Składniki
Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka posyp przyprawą do grilla, tłuczonym pieprzem, słodką papryką i solą. Pod skórę (od góry) wsuń po pół gałązki rozmarynu. Lekko skrop olejem. Piecz na rozgrzanym ruszcie albo około 30 minut, obracając lub ugrilluj w piekarniku.
Kolby kukurydzy ugotuj w posolonej wodzie, schłódź i pokrój w grubsze plastry. Nadziewaj je na igły do szaszłyków na zmianę z grubymi plasterkami pomidorów. Lekko oprósz je solą, skrop olejem i dołóż do grillujących się udek.
Przed końcem grillowania dołóż na ruszt oczyszczoną i umytą dymkę w całości. Podpiekaj ją przez kilka minut. Już na grillu skrop ją sokiem cytrynowym i lekko oprósz solą.
Udka, szaszłyki i dymkę wyłóż na półmisek, udekoruj pozostałym, pociętym na kawałki, rozmarynem.
Do takiego zestawu możesz dodatkowo podać w miseczce rozmarynowe masełko (miękkie, lekko posolone masło rozetrzyj z posiekanymi igiełkami rozmarynu).
60 minut • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis dla 4 osóbŹródło: Kobieta i życie