Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka w diabelskiej marynacie"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 866
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 164
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9275
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 866
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 164
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9275
Składniki
Udka z kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko je ponacinać. Oprószyć solą. Pomidory z puszki przełożyć do miski (ewentualnie je pokroić w kawałki). Dodać sos worcester, wino, oliwę, tabasco oraz tymianek. Wymieszać.
Do marynaty włożyć udka. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na około godzinę. 2Udka wyjąć z marynaty, odsączyć, poczekać, aż osiągną temperaturę pokojową. Kłaść na rozgrzanym grillu.
Grillować ze wszystkich stron około 40 minut. Od czasu do czasu smarować resztą marynaty.
Czas przygotowania: około 65 minutŹródło: Życie na gorąco