Do góry

Przekąski Przepis na:

Udka w miodzie

Udka w miodzie

Autor: olina102

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 323

Dodano: 11.03.2012

Odsłon: 8984

Po prostu palce lizać.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Solę i pieprzę pałki i na głębokiej patelni podsmażam je, nie za mocno.

  2. Następnie dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę, sos sojowy, miód i wodę, żeby się dusiły.

  3. Często mieszam by pałki były wysmarowane ową ingrediencją. Doprowadzam do zgęstnienia owego płynu aż pałki będą oblepione ciemną glazurą.

  4. Podaję z bułeczką z masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kawa83 23 kwietnia 2016 Pychotki!
Można tak przygotować pierś z kurczaka, czy nie pasuje?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 12 marca 2012 Trochę inaczej /nie pieczone/, ale bardzo ciekawy przepis, muszę wypróbować. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń