Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z kurczaka

Udka z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 69

Dodano:

Odsłon: 20439

Proste, szybkie, smaczne

Składniki

  • udka z kurczaka, 7-8 sztuk
  • mąka
  • przyprawy - według uznania
  • oliwa / olej do smażenia
  • cebula, 1
  • papryka, 1
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka przyprawić - ja użyłam: przyprawy do kurczaka, pieprzu, papryki ostrej, odrobinę maggi. Tak przyprawione udka wstawiłam na noc do lodówki.

  2. Na patelni rozgrzewamy olej / oliwę. Udka obtaczamy w mące i smażymy na rumiano.

  3. W tym samym czasie na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka oraz paprykę pokrojoną w kostkę.

  4. Usmażone udka przenosimy na patelnię z cebulką i papryką. Podlewamy wodą. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około godziny.

  5. Sos zagęszczamy. Gotowe udka podajemy z ryżem lub ziemniakami, dodatki wedle gustu - ja podałam z surówką.

  6. Smacznego! :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń