Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka z kurczaka duszone w owocach"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 79
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 278
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1641
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 79
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 278
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1641
Składniki
Udka opłucz i osusz. Rodzynki i śliwki wymocz (osobno) w zimnej wodzie przez 30 minut, odcedź. Migdały sparz, obierz ze skórki i posiekaj.
Rozgrzej masło z oliwą, obsmaż udka z obu stron. Przełóż do rondla. Na tym samym tłuszczu usmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj śliwki i rodzynki, duś 10 minut.
Wsyp cynamon, goździki, włóż udka, wlej śliwowicę i szklankę wody. Całość przykryj i duś 15 minut.
Wyjmij udka, dodaj migdały i duś na małym ogniu 10 minut. Danie podawaj z ryżem, udekorowane świeżymi ziołami.Źródło: Na żywo