Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka z kurczaka z nadzieniem jajecznym"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 263
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 739
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 143
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 41
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 263
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 739
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 143
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 41
Składniki
Udka z kurczaka umyj i dokładnie oczyść. Ostrym nożem usuń górną kość (powstanie kieszonka, którą później wypełnisz farszem). Mięso posyp przyprawą do kurczaka, pieprzem, papryką ostrą i skrop odrobiną maggi. Tak przyprawione udka wstaw na noc do lodówki.
Czosnek i paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju i dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Na części masła usmaż jajecznicę. Środek chleba tostowego pokrój w drobną kostkę i przełóż do misy. Wlej śmietanę, dodaj szpinak, jajecznicę i imbir. Dokładnie wymieszaj.
Udka napełnij farszem i ułóż w brytfannie. Dopraw solą i pieprzem. Rozłóż na nich świeży tymianek oraz kawałki masła. Skrop sokiem z cytryny i podlej winem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180 °C do miękkości. Kilka razy podlej danie wypieczonym sosem, by nie było zbyt suche.Źródło: Na żywo