Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata z cytryny, imbiru z dodatkiem ostrej papryczki nadaje udkom lekko orientalnej i nuty
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Składniki
Udka myjemy, osuszamy Przygotowujemy marynatę - wszystkie składniki marynaty mieszamy w misce, marynujemy udka i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godz.
Udka układamy w naczyniu do zapiekania,na każde udko kładziemy po plasterku cytryny i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra-dół. Pieczemy 50 min. Zwiększamy temperaturę do 200 stopni lub zmieniamy opcję na grill i dopiekamy nasze udka żeby skórka była bardziej chrupiąca około 7-10 min.
Smacznego :)