Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka z pieczoną kaszą jęczmienną"
Szybka i prosta babka
Odsłon: 12
Szybka i prosta babka
Odsłon: 12
Składniki
Kaszę opłucz, ugotuj w osolonej wodzie. Osącz, wymieszaj z łyżką oleju.
Cebulę, marchewkę, por i seler posiekaj, podsmaż na oleju. Białka ubij na sztywno.
Kaszę wymieszaj z warzywami, żółtkami i natką, przypraw. Dodaj pianę, połącz. Włóż do formy, piecz ok. 30 min w 200°C.
Udka przypraw, obsmaż na oleju. Dodaj posiekany czosnek, wino, koncentrat, cukier i liście laurowe. Duś 30-40 min. Podawaj z kaszą.
<strong>Przepis przysłał Artur Piekut z Nowej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie