Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z rozmarynem

Udka z rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Udka z rozmarynem"

Składniki

  • 10 pałek z kurczaka
  • 2 cytryny
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 3 łyżki miodu
  • 1/2 szkl. sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pałki z kurczaka umyj, następnie natrzyj solą, pieprzem oraz ziołami. Sos sojowy połącz z miodem, sokiem z jednej cytryny i olejem. Posmaruj pałki, odstaw na godzinę do lodówki. Po tym czasie udka przełóż na tacki grillowe i połóż na ruszt, skrapiając sokiem z cytryny, resztą marynaty i obkładając rozmarynem. Piecz, obracając, na złoto, ok. 30-40 min.

  2. Jeśli chcesz upiec pałki w piekarniku, rozgrzej go do 180oC. Włóż je do naczynia żaroodpornego, obkładając kawałkami cytryny i rozmarynem. Zapiekaj pod przykryciem ok. 20 minut, po tym czasie odkryj i zapiekaj znów 30 minut. Podaj obłożone świeżą cytryną i gałązkami rozmarynu.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń