Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka zapiekane na papryce"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 262
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 736
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 139
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 40
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 262
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 736
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 139
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 40
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na głębokiej patelni na oleju, następnie oprósz solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Wymieszaj. Dodaj pokrojoną paprykę (możesz ją posiekać drobniej lub w paski).
Warzywa uduś, na końcu dodaj dymkę pokrojoną na większe kawałki i koncentrat. Oprósz tymiankiem. Włóż do naczynia żaroodpornego. Jeśli udka są surowe, oprósz je solą, pieprzem, papryką i obsmaż na oleju.
Na warzywach w naczyniu żaroodpornym połóż udka. Skrop olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Surowe udka zapiekaj przez ok. 40-50 min (aż się zezłocą), jeśli były upieczone – wystarczy ok. 10-15 min.Źródło: Świat kobiety