Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka zapiekane w sosie szparagowym

Udka zapiekane w sosie szparagowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 254

Dziś proponuje udka z kurczaka zapiekane w prostym sosie szparagowym. Udka podczas pieczenia nachodzą wspaniałym smakiem szparagów. Udka są niezwykle soczyste i miękkie.

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 500 g zielonych szparagów
  • 1 ząbek czosnku
  • 350 ml rosołu
  • po 1 łyżeczce : przyprawy do rosołu, słodkiej papryki mielonej
  • Udka zapiekane w sosie szparagowym Posted on 10/05/2018 by paolineczka Dziś proponuje udka z kurczaka zapiekane w prostym sosi
  • 1 łyżka z soku z cytryny
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Z szparagów odetnij zdrętwiałe końcówki. Szparagi pokrój na mniejsze kawałki. Główki szparagów odłóż na bok

    2. Do garnka wlej rosół, dodaj sok z cytryny i przyprawy. Zagotuj. Do gotującego się rosołu dodaj szparagi i całość gotuj rpzez 10 minut

    3. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do rosołu ze szparagami. Całość zmiksuj.

    4. Sos przelej do naczynia żaroodpornego. Ułóż udka. Posól je i posyp pieprzem. Ułóż główki szparagów

    5. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 195 stopni przez 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń