Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka zapiekane w sosie tatarskim z porem

Udka zapiekane w sosie tatarskim z porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 1237

Dodano:

Odsłon: 808

Mięso z kurczaka przykryte sosem połączonym z porem i zapiekane z serem to coś innego na niedzielny obiadek.

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • Przyprawa złocista do kurczaka
  • 1 por ( biała końcówka)
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • 1 sos tatarski
  • 15 dag sera żółtego
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Z udek wyjmujemy kości i rozcinamy na pół.
    2. Przekładamy do miski i przyprawiamy przyprawą złocistą i solą, odstawiamy na godzinę.

  2. 3. Po godzinie udka panierujemy, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.

  3. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  4. 5. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. 6. Por kroimy w kostkę i mieszamy z sosem tatarski.

  6. 7. Wykładamy na każdą porcje mięsa.

  7. 8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy sos.

  8. 9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C
    10. Udka gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 czerwca Równie pyszne, jak schabowe i chyba robiłaś je w tym samym czasie, a może tylko rzodkiewki mnie zmyliły ;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń