Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka ze śliwką wsosie sojowym

Udka ze śliwką wsosie sojowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 1445

Dodano:

Odsłon: 4227

Szybkie i łatwe danie na niedzielny obiad i nie tylko...

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W podudziach ( wzdłuż kości) palcem zrobić kieszonkę na śliwki. Włożyć do środka po dwie śliwki.

  2. Z podanych składników zrobić zalewę w której moczymy przygotowane podudzia. Kurczaka układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym i zalewamy pozostałą zalewą ( można dorzucić jeszcze do sosu kilka śliwek). Odstawiamy na 1-2 godz.

  3. Piec w 180 stopni przez ok. 1,5 godz. Na 15 - 20 min. przed końcem pieczenia można otworzyć naczynie aby udka ładnie się zarumieniły.

  4. Podawać gorące np. z brązowym ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń