Do góry

Dania główne Przepis na:

Udziec indyczy w curry

Udziec indyczy w curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Udziec indyczy w curry"

Składniki

  • udziec indyka (1
  • 2 kg)
  • 3 cebule
  • pół szklanki oleju
  • łyżka keczupu
  • łyżka musztardy
  • po łyżeczce soli i pieprzu
  • półtorej łyżki curry
  • 3 ząbki czosnku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek obierz, posiekaj. Olej wymieszaj z keczupem, musztardą, czosnkiem, solą, pieprzem i curry.

  2. Z udźca wyjmij kostkę, odetnij skórę. Opłucz, osusz. Mięso natrzyj przygotowaną marynatą, wstaw na kilka godzin do lodówki (co najmniej na cztery godziny).

  3. Cebule obierz, pokrój w krążki. Połową wyłóż żaroodporną formę. Mięso ułóż w formie, rozsyp resztę cebuli. Piecz pod przykryciem półtorej godziny w 180°C.

  4. Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń