Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udziec indyczy w curry"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 206
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9313
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 206
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9313
Składniki
Czosnek obierz, posiekaj. Olej wymieszaj z keczupem, musztardą, czosnkiem, solą, pieprzem i curry.
Z udźca wyjmij kostkę, odetnij skórę. Opłucz, osusz. Mięso natrzyj przygotowaną marynatą, wstaw na kilka godzin do lodówki (co najmniej na cztery godziny).
Cebule obierz, pokrój w krążki. Połową wyłóż żaroodporną formę. Mięso ułóż w formie, rozsyp resztę cebuli. Piecz pod przykryciem półtorej godziny w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie