Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udziec indyka w sosie śliwkowym"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7988
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7988
Składniki
95 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 3,90 zł • Przepis na 4-6 porcji
Mięso z indyka kroję na duże części. Oprószam solą i pieprzem, panieruję w mące i obsmażam na złoto. Mięso przekładam do garnka i zalewam bulionem. Dodaję posiekany czosnek, pokrojone marchewkę i koper, listki oraz śliwki. Duszę razem 50 minut.
Po tym czasie wlewam śmietanę. Zdejmuję przykrywkę i gotuję jeszcze 30 minut. 3 Indyka podaję polanego sosem powstałym podczas gotowania – jest bardzo gęsty i kremowy. Idealnie nadaje się do polania ziemniaków.
Mięciutki i kruchy w aromatycznym sosie – palce lizać! Małgorzata Góralska z JabłonowaŹródło: Kobieta i życie