Dania główne Przepis na:
Udziec jagniecy

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 382
Dodano: 15.12.2009
Odsłon: 11766
Składniki
- udziec jagniecy, 600dkg
- skorki z dwoch cytryn, 2
- rozmaryn swiezy, 4galazki
- liscie z winogron, 3
- ser kozi twarogowy
- sol,pieprz,rozmaryn.czosnek,tymianek,podbial
- oliwa z oliwek
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Marynata; sol,pieprz,rozmaryn,czosnek,tymianek i podbial mieszamy z oliwa z oliwek.Wkladamy jagnie do marynaty i obkladamy skorkami z cytryn.Wstawiamy na 48h do lodowki. Udziec pieczemy w 190C okolo 5h. Do lisci z winogron nakaldamy kozi ser i zapiekamy okolo 10min az ser sie rozpusci.Z lodyg rozmarynu robimy winogronowe szaszlyki.dekorujemy rozmarynem lub wedlug wlasnego uznania .Polecam do jagnieciny dip baklazanowy i jako dodatek kasze bulgur Wysmienite polaczenie rowniez z czerwonym polwytrawnym winem.Smacznego
Komentarze do przepisu (2)

Mateusz15 03 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo smacznie. I ładnie podane. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 16 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
pięknie podane, napewno smaczne mięsko....0 Kto głosował? | Odpowiedz