Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udziec jagnięcy z czosnkiem i rozmarynem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35937
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 155
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 268
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 319
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35937
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 155
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 268
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 319
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Nasiona kopru podpraż na małej patelni przez 1-2 minuty, po czym rozgnieć (np. w moździerzu). Wymieszaj z oliwą oraz szczyptą soli i pieprzu.
Obierz 2 ząbki czosnku i pokrój je w plasterki. Mięso umyj, osusz i obwiąż sznurkiem. Na całej jego powierzchni ponacinaj małe otworki. W jedne powkładaj plasterki czosnku, w pozostałe po kilka igiełek rozmarynu.
Włóż mięso do formy i posmaruj roztartymi nasionami kopru. Piecz 35 minut. Następnie dodaj obrane szalotki i resztę czosnku (w łupinkach). Piecz jeszcze 45 minut lub do czasu, gdy mięso będzie miękkie.
Najlepiej smakuje z sałatą z ostrym sosem winegret.Źródło: Olivia