Do góry

Dania główne Przepis na:

Udziec z indyka duszony z pomarancza :-)

Udziec z indyka duszony z pomarancza :-)

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 2857

Dodano:

Odsłon: 9745

Wspanialy smak bejcy z soku pomaranczowego lub z mandarynek wraz z cebula. Polecam serdecznie. Jutro dodam foto. Teraz miesko jest w lodowce i lezy w bejcy do jutra. Bejca jest wspaniala takze do piersi z kaczki. Niebawem gotuje....

Składniki

  • udziec z indyka ze skórą
  • 2 srednie cebule
  • sok z 2 mandarynek lub z 1 pomaranczy
  • Kucharek, pieprz czarny, 2 lyzeczki papryki slodkiej
  • Olej rzepakowy
  • 1 lyzeczka sosu sojowego
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso dokladnie wymoczyc w zimnej wodzie, umyc i osuszyc. Oddzielic od kosci, skore nakroic w ukosna krate. Cebule obrac i posiekac bardzo drobno (ja uzywam blendera z dodatkowym naczyniem do siekania). Dodac sok z mandarynek i przyprawy oraz olej.
    Wymasowac mieso wraz z bejca i odstawic do lodowki do nastepnego dnia.

  2. Calosc przelozyc do gesiarki, podlac 1/2 szklanki wody i piec pod pokrywa okolo 1 godz,20 min. Nastepnie odkryc pokrywe i piec jeszcze 10 minut. Gotowe. Bardzo smaczne. Polecam serdecznie zarowno na cieplo wraz z ziemniaczkami, ale rowniez na zimno, z lodowki, krojone w plastry do chleba z maslem. Moze ta druga wersja jest jeszcze pyszniejsza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń