Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy smak bejcy z soku pomaranczowego lub z mandarynek wraz z cebula. Polecam serdecznie. Jutro dodam foto. Teraz miesko jest w lodowce i lezy w bejcy do jutra. Bejca jest wspaniala takze do piersi z kaczki. Niebawem gotuje....
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Składniki
Mieso dokladnie wymoczyc w zimnej wodzie, umyc i osuszyc. Oddzielic od kosci, skore nakroic w ukosna krate. Cebule obrac i posiekac bardzo drobno (ja uzywam blendera z dodatkowym naczyniem do siekania). Dodac sok z mandarynek i przyprawy oraz olej. Wymasowac mieso wraz z bejca i odstawic do lodowki do nastepnego dnia.
Calosc przelozyc do gesiarki, podlac 1/2 szklanki wody i piec pod pokrywa okolo 1 godz,20 min. Nastepnie odkryc pokrywe i piec jeszcze 10 minut. Gotowe. Bardzo smaczne. Polecam serdecznie zarowno na cieplo wraz z ziemniaczkami, ale rowniez na zimno, z lodowki, krojone w plastry do chleba z maslem. Moze ta druga wersja jest jeszcze pyszniejsza.