Do góry

Dania główne Przepis na:

Udziec z indyka w sosie własnym

Udziec z indyka w sosie własnym

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 365 Ocena: 5353

Dodano: 17.07.2017

Odsłon: 3644

Danie jest bardzo smaczne,mięso delikatne i aromatyczne.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyty i wysuszony udziec podsmażyć z dwóch stron na maśle do złotego koloru.
    Przełożyć do rondla,a na tłuszczu ,który pozostał podsmażyć cebule pokrojone w piórka.
    Przełożyć do mięsa ,podlać odrobiną wody ,doprawić curry,pieprzem i dusić mięsko do miękkości.
    Pod koniec duszenia posolić i dać maggi.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń