Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ukryty skarbiec z jabłkami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 93
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32704
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 357
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 274
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 93
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32704
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 357
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 274
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem, dodaj przesiany cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Jabłka umyj, obierz ze skóry, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, podlej wodą, duś pod przykryciem 10 minut. Wymieszaj z cynamonem i cukrem.
Naczynie żaroodporne wyłóż papierem. 2/3 ciasta rozwałkuj, przełóż do naczynia formując wysoki brzeg. Jabłka wyłóż na dno. Resztę ciasta rozwałkuj, przykryj jabłka, zlep brzegi. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień