Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto ma dostęp do czosnku niedźwiedziego, teraz własnie powinien go wykorzystać w swojej kuchni na wiele różnych sposobów bo jest o tej porze najsmaczniejszy i najbardziej aromatyczny. Jest nie tylko zdrowy ale nadaje potrawom niepowtarzalnego smaku i aromatu. Najbardziej lubię pesto , które po przygotowaniu zamrażam w małych pojemnikach by cieszyć się jego smakiem zimą.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
Karkówkę pokroić w kostkę. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Usmażyć ją na smalcu lub oleju (lepszy smalec). Miękkie mięso wyjąć łyżką cedzakową a na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną cebulę. Na klarowanym maśle przesmażyć pieczarki i obie papryki. Doprawić solą i pieprzem. Odparować nadmiar płynu. Zagotować bulion lub rosół, dodać usmażone mięso, cebulę, pieczarki i paprykę. Na końcu dodać odcedzony groszek z kukurydzą, koncentrat pomidorowy i pokrojony czosnek niedźwiedzi. Całość doprowadzić do wrzenia. Doprawić na ostro słodką papryką i pieprzem z solą. Przed podaniem, udekorować natką pietruszki.