Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Uszka faszerowane ziołowym serem"
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9678
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 694
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 112
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 86
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9678
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 694
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 112
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 86
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, jajka, szczypty soli, oleju i kilku łyżek wody, owiń je w folię i odstaw na godzinę do lodówki. Cebulę obierz, poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Przesmaż razem na maśle.
Ser zmiel. Dodaj cebulę z czosnkiem, otarte zioła, żółtko i 2 łyżki śmietany. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Ciasto cienko rozwałkuj, wykrój małe kółka. Nałóż farsz, formuj uszka. Gotuj około 2 minuty w osolonym wrzątku.
czas ok. 60 min; porcja – 310 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety