Do góry

Dodatki Przepis na:

Uszka z grzybami

Uszka z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 5820

Dodano:

Odsłon: 6365

Postny farsz z suszonych grzybów

Składniki

  • ciasto: mąka 2 szkl, jajo, sól, olej 75ml, woda
  • farsz:
  • suszone grzyby 0,5 litra- około 25dag
  • Cebula
  • Jajo kurze
  • Bułka tarta
  • olej do podsmażenia cebuli
  • sól, pieprz, gałka muszkatałow
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyłam na noc a potem ugotowałam je w niewielkiej ilości wody do miękkości, godzina będzie w sam raz.

    Masę zmalaksowałam doprawiłam solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
    Dodałam jajo i bułkę dla zwięzłości i podsmażoną cebulę pokrojona w kostkę dla smaku.


  2. Wyrobiłam ciasto, mąkę wysypałam na blat, dodałam sól, wlałam olej do mąki i wymieszałam nożem, potem dodałam gorącą wodę i wymieszałam nożem, a potem dodałam jajo i wmieszałam je . Potem wyrobiłam ciasto.

    Dokładniej jest na:
    https://smaker.pl/przepis-pierogi-z-kaczki,167917,fafiatko.html

    Na wycięte krążki kładłam farsz zalepiałam go jak zwykłego pieroga, krawędź dodatkowo wzmacniałam widelcem, i zlepiałam końce pierogów.

  3. Teraz wystarczy je ugotować w osolonej wodzie, około 5 minut od wypłynięcia.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń