Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ryba jest soczysta i chrupiąca, podawać z czym się lubi i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO!!!
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 74
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 74
Składniki
dwa duże filety dorsza ze skórą, opłukać pod zimną wodą, ręcznikiem papierowym osuszyć, filety pokroić na dzwonki, układać w misce skórą do dołu posypując papryką słodką i obficie pieprzem cytrynowym, przykryć talerzem i schować do lodówki na kilka godzin
do woreczka foliowego (nie ma sypania naokoło mąką) wsypac mąkę, bułkę tartą, sól morską, wymieszać, w mące obtaczać dzwonki dorsza
na mocno rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym kłaść dzwonki skórą do góry
smażyć na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy