Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "W sałatce ziemniaczanej"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Kurki i dymki oczyść. Dymki potnij na kawałki, a grzyby pozostaw w całości. Ziemniaki obierz, potnij w kostkę. Zalej bulionem i gotuj około 10 minut. Odcedź, dobrze osącz. Boczek drobno pokrój.
Na patelni rozgrzej olej. Wysmaż na nim na chrupko boczek. Dodaj kurki. Smaż dalej przez 2 minuty. Następnie dołóż dymki oraz ziemniaki. Smaż razem jeszcze chwilę. Przypraw solą i pieprzem. Przełóż do salaterki. Wymieszaj z rukolą. Sałatkę posyp parmezanem.Źródło: Naj