Do góry

Desery Przepis na:

W-Z

W-Z

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1497

Dodano:

Odsłon: 20023

SMACZNA WU-ZETKA ,CIASTO W/G PRZEPISU NA W-Z MAGDANIEL TROCHĘ ZMIENIŁAM RECEPTURĘ NA KREM,ZROBIŁAM Z TEGO CO BYŁO POD RĘKĄ,POLECAM,DZIĘKI MAGDANIEL ZA WSPANIAŁY PRZEPIS.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ODDZIELIĆ ŻÓŁTKA OD BIAŁEK, DO BIAŁEK DODAĆ SZCZYPTĘ SOLI UBIĆ NA SZTYWNO

  2. NASTĘPNIE WSYPYWAĆ PO TROCHĘ CUKIER,UBIJAĆ CAŁY CZAS,AŻ CUKIER NIE BĘDZIE WIDOCZNY.DODAWAĆ PO KOLEI ŻÓŁTKA

  3. NASTĘPNIE WLAĆ CIEPŁĄ WODĘ UBIJAĆ CHWILĘ I DODAĆ OLEJ UBIJAĆ AŻ SIĘ WSZYSTKIE SKŁADNIKI ŁADNIE POŁĄCZĄ

  4. NA KONIEC DELIKATNIE WMIESZAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM I KAKAEM DELIKATNIE WYMIESZAĆ WYLAĆ NA TYPOWĄ BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA PIEC 30 MIN. W TEMP.180 STOPNI.

  5. ŚMIETANĘ UBIC NA SZTYWNO NA KONIEC UBIJANIA DODAĆ SEREK.JA DAJĘ JAKI MAM /TUTAJ JEST SEREK "DANIO" WANILIOWY/DOBRY JEST MASCARPONE.

  6. NA SAMYM POCZĄTKU ROZPUŚCIĆ GALARETKĘ W OK. 1 SZKL. WODY.

  7. POŁĄCZYĆ ŚMIETANĘ Z TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ.

  8. WYSTUDZONE CIASTO PRZEKROIĆ NA PÓŁ POSMAROWAĆ DŻEMEM NA DŻEM MASĘ ŚMIETANOWĄ,PRZYKRYĆ DRUGĄ POŁOWĄ CIASTA.1/4 MASY ZOSTAWIŁAM NA WIERZCH CIASTA.MOŻNA UDEKOROWAĆ W/G WŁASNEGO SMAKU I GUSTU.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 30 stycznia 2014 Zabieram Twój przepis do realizacji.Piekłam kiedyś W-z w/g innego przepisu ale Twój wydaje mi się lepszy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sronia1969 31 marca 2012 ja upiekłam w-z według swojego przepisu ,ale skorzystałam z Twojego przepisu na krem i bardzo mi smakuje,wydrukowałam sobie przepis i na pewno skorzystam z niego jeszcze nie raz,a co do galaretki ,ja dodałam brzoskwiniową i tak ja poprzedniczki ,uwazam nie nie zmienia ona smaku masy

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 07 marca 2012 Piękne to ciacho koniecznie muszę zrobić .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 19 lutego 2012 Bardzo ciekawe ciasto. Daje do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mamuska666 14 lutego 2012 Marysiu upiekłam wczoraj twoją W-Z z galaretką pomarańczową bo taką miałam akurat w domu.Nie ma to wielkiego znaczenia bo smak zginą w śmietance z serkiem.Nawet nie dała koloru.Chciałam na Walentynki dobre i szybkie ciasto.I jest za dobre!Znikało szybciej niż się piekło.Dzisiaj został tylko kawałek.Duża 5 i do ulubionych.Pa

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 13 lutego 2012 W MOJEJ W-Z JEST GALARETKA O SMAKU OWOCÓW LEŚNYCH.MASA DO W-Z POWINNA BYĆ BEZ GALARETKI TYLKO ŚMIETANA I SEREK ALE NIE MIAŁAM ŚMIETANFIKSU I DAŁAM GALARETKĘ.DZIĘKI ZA MIŁE SŁOWA,POZDRAWIAM.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olcia35 13 lutego 2012 dodaje do ulubionych, apetycznie wygląda:)Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mamuska666 13 lutego 2012 Z masą serową to na pewno jest pyszne. Ode mnie też 5 i do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 12 lutego 2012 Galaretka o jakim smaku jest najlepsza?Bardzo apetyczna W-Z.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń