Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 111
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 191
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 480
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 111
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 191
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 480
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
Ciasto: maslo cukier drzem kakao jaja utrzec dodac make sode i mleko upiec w temperaturze 180 stopni przez 40 min KREM:ycieramy wszystko na gladka mase po upieczeniu ciasta studzimy je i przekrajamy na pol nastepnie dajemy na jedna czesc krem i nakladamy druga czesc wierzch mozna posypac cukrem pudrem lub polac polewa czekoladowa Smacznego! Zamiast kremu z serka waniliowego można przełożyć bita śmietaną z wiśniami ;) Czy;li 500ml śmietany kremówki i dwa zagęszczacze do śmietany ubijamy aż będzie się ładnie zagęści i dodajemy wisnie z kompotu(mogą być świerze jak kto woli):)Pychotka palce lizac :))