Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wafel,fajna wersja z galaretką.Nie jest bardzo słodki,jak dla mnie idealny:)źródło:winiary.pl
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 211
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1700
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 143
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 549
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 211
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1700
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 143
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 549
Składniki
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu,wystudzić i poczekać,aż zacznie tężeć.
Mleko ugotować z cukrem.Na gotujące mleko wsypać wiórka kokosowe i gotować około 10 minut na małym ogniu ciągle mieszając.
Masło zmiksować na gładko i dodać ostudzone wiórka kokosowe i zmiksować na masę.
Wafel przekładać w/g następującej kolejności: wafel-marmolada-wafel-masa kokosowa-biszkopty-masa kokosowa-galaretka-wafel-marmolada-wafel
Całość odstawiamy do lodówki do stężenia galaretki,obciążyć wafla czymś ciężkim np.deską do krojenia.