Do góry

Desery Przepis na:

Wafelki kajmakowe

Wafelki kajmakowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 402

Dodano:

Odsłon: 6643

Po prostu pyszne przepis pochodzi z książki Ciastka i ciasteczka.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko gotować z cukrem i cukrem waniliowym 2,5- 3 godziny na małym ogniu często mieszając.Kiedy masa zgęstnieje i nabierze złotego koloru, zestawić z ognia lekko wystudzić.Dodać posiekane masło i sok z cytryny, składniki zmiksować .

  2. Wafle smarować ciepłym kremem i układać jeden na drugim ,lekko dociskając -wierzchniego wafla nie smarujemy.Całość docisnąć deseczką ,obciążyć i zostawić na kilka godzin w chłodne miejsce.Przed podaniem pokroić. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elzbieta8960 24 marca 2013 A ja bardzo dziękuję za ten przepis. Zrobiona własnoręcznie masa kajmakowa, nie ze sklepu. Bez kakaa....super ...5..:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 24 marca 2013 robie tylko taka mase do wafla, ale moja wychodzi b.ciemna chyba wiecej kakaa dodaje i gotuje ok 7 godz,na malutkim ogniu jest to najpyszniszy wafel pod sloncem absolutnie polecam ne mam wyjscia Twoje przypomienie rowna sie temu ..ze musze go zrobic na swieta,dzieki za przypomienie,pozdrawiam i zycze RADOSNYCH SW, WIELKANOCNYCH I SMACZNEGO JAJECZKa

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń