Do góry

Desery Przepis na:

Wafle przekładane konfiturą żurawinową i wiśniową masą galaretkową

Wafle przekładane konfiturą żurawinową i wiśniową masą galaretkową

Autor:

Przepisów i artykułów: 800 Ocena: 15658

Dodano:

Odsłon: 5302

Dawno nie robiłem andruta. Ten powstał przy wykorzystaniu przepisu na masę z galaretką wiśniową, autorstwa - Justitako, i moją konfiturą żurawinową.

Składniki

  • paczka wafli fit
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 200 g margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 400 ml gęstej śmietany 12 %
  • 2 duże pomarańcze
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka białego cukru
  • 8 goździków
  • szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
  • 700 g świeżej żurawiny
  • 30 ml balsamicznego octu figowego
  • 150 ml Sherry
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Margarynę rozpuściłem, dodałem cukier, na dość dużym gazie roztopiłem cukier, czesto mieszałem. Wystudziłem, dodałem śmietanę, zagotowałem. Zdjąłem z ognia i dodałem dwie galaretki. Całość dokładnie wymieszałem i pozostawiłem do ostygnięcia.

  2. Kiedy masa zgęstniała, posmarowałem wafle konfiturą i masą. Wstawiłem do lodówki na noc, ( wafle warto obciążyć ).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 25 października 2017 Boskie! <3
I ta zastawa...Nie mogę się napatrzeć <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 25 października 2017 Pyszności. Też ostatnio kupiłam wafle, ale jak to u mnie muszą nabrać mocy :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń