Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser do kawki ;)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 91
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 91
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy do niego puszkę z mlekiem i gotujemy przez około 3 godziny(wodę co jakiś czas uzupełniamy by puszka była pokryta wodą). Po ugotowaniu i ostudzeniu puszki z mlekiem, otwieramy ją i przekładamy wafle powstałą masą kajmakową. Gdy masa będzie zbyt gęsta można ją zmiksować. Po przełożeniu docisnąć wafle (np. grubą książką) Smacznego! :)