Do góry

Desery Przepis na:

Wafle przekładane masą kajmakową

Wafle przekładane masą kajmakową

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 553

Dodano:

Odsłon: 5199

Szybki deser do kawki ;)

Składniki

  • opakowanie wafli(andruty)
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy wodę, wkładamy do niego puszkę z mlekiem i gotujemy przez około 3 godziny(wodę co jakiś czas uzupełniamy by puszka była pokryta wodą). Po ugotowaniu i ostudzeniu puszki z mlekiem, otwieramy ją i przekładamy wafle powstałą masą kajmakową. Gdy masa będzie zbyt gęsta można ją zmiksować.
    Po przełożeniu docisnąć wafle (np. grubą książką)
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 grudnia 2017 Proste, szybkie i smaczne :)
Wafelki sprawdzają się za każdym razem :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń