Do góry

Przekąski Przepis na:

Walentynkowa przystawka

Walentynkowa przystawka

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 47411

Dodano:

Odsłon: 2801

Dla wszystkich zakochanych, kochanych i kochających, przede wszystkim dla mojego cudownego Mężulka.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 op.
  • puszka tuńczyka
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • dwa ugotowane żółtka
  • pieprz czarny, czerwona papryka w proszku
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka
  • kilka liści sałaty lodowej lub innej
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wykrawać serca, posypać je czerwoną papryką, piec w temperaturze 200 st. Z tuńczyka odlać olej czy inną zalewę, utrzeć go z żółtkami na gładką masę. Pastę doprawić pieprzem. Świeżą czerwoną paprykę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Część dodać do pasty, wymieszać. Resztę papryki pozostawić do dekoracji. Z pasty rybnej uformować kopułkę. Ułożyć ją na środku półmiska lub dużego talerza, wokoło poukładać liście sałaty lodowej a na nich serduszka z ciasta francuskiego. Całość ozdobić pozostawioną wcześniej czerwoną papryką.

    Przystawkę można jeść widelczykiem, przegryzając serduszkami. Można też smarować serduszka pastą rybną i jeść jako takie mini kanapeczki.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń