Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna w smaku, rozpływająca się w ustach pianka z brzoskwinią-w sam raz na "Walentynkowy dese"..
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 151
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 151
Składniki
BISZKOPT: białka ubijamy na sztywno i pomału dodajemy cukier, żółtka ciągle mieszając. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną zproszkiem do pieczenia.Pieczemy w małej tortownicy lub małej prostokątnej blaszce wyłożonej papierem dpergaminowym w tem.180 st.C przez ok. 25 minut. Po upieczeniu odklejamy papier i wkładamy biszkopt z powrotem do formy. Ciasto można nasączyć dowolnym ponczem najlepiej z dodatkiem alkoholu.
PIANKA: dwie galaretki rozpuszczamy w szklance wody razem z żelatyną /należy bardzo dobrze rozpuścić żelatynę, żeby nie było grudek/.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i tężejącą galaretkę. Miksujemy jeszcze ok. 2 minuty.
Piankę wykładamy na ostudzony biszkopt i układamy pokrojone brzoskwinie. Zalewamy tężejącą brzoskwiniową galaretką.Wstawiamy do lodówki do całkowitego zatężenia. Piankę dekoryjemy w/g własnejgo uznania. Życzę SMACZNEGO!