Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Waniliowa tarta leśniczyny"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem oraz cukrem. Kiedy powstaną grudki, dodaj żółtka, sól i kwaśną śmietanę. Zagnieć ciasto.
Okrągłą formę wyłóż pergaminem. Spód i brzegi formy wylep ciastem. Włóż je na 20 minut do lodówki. Potem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 30 minut. Wystudź.
Laskę wanilii rozetnij, wyskub rdzeń i dodaj go do śmietany. Wsyp cukier puder, ubij. Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku.
Gdy przestygnie, połącz ją z bitą śmietaną. Piankę rozsmaruj na
spodzie. Na wierzch ciasta wyłóż owoce. Tartę schłodź przed podaniem.
<strong>Jedna porcja zawiera: 410 kcal.</strong>Źródło: Tina