Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z naturalną wanilią z dodatkiem puree z marchewki są pyszne, lekkie i puszyste w pięknym kolorze.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 100
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 306
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 100
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 306
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek wsypać cukier i wydrążone ziarenka z laski wanilii, zmiksować. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Do zmiksowanych żółtek wlać olej, mleko i wodę. Dodać puree z marchewki, krótko zmiksować.
Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zamieszać.
Połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek, delikatnie wymieszać. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.
Podawać z dżemem, miodem lub bitą śmietaną.