Do góry

Desery Przepis na:

Waniliowy budyń

Waniliowy budyń

Autor:

Przepisów i artykułów: 396 Ocena: 4658

Dodano:

Odsłon: 102

Według mnie domowe budynie są najlepsze, a ich przygotowanie nie sprawia trudności.

Składniki

  • 600 ml. mleka
  • Ziarenka z jednej laski wanilii
  • 3 łyżki skrobii kukurydzianej
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka masła
  • żółtko
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 400 ml. mleka zagotować z cukrem i ziarenkami wanilii.
    W pozostałym zimnym mleku rozprowadzić skrobię i żółtko.
    Do gotującego mleka z cukrem i wanilią, wlać mleko ze skrobią i żółtkiem.
    Mieszać i gotowac na małej mocy palnika. Pod koniec dodać masło.
    Gdy powstanie konsystencja budyniowa, wyłączyć.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń