Do góry

Desery Przepis na:

Waniliowy serniczek na piernikowym spodzie

Waniliowy serniczek na piernikowym spodzie

Autor: inspirowanesmak

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 18

Dodano: 07.12.2012

Odsłon: 1037

Gdy mamy ochotę na coś słodkiego, ale chcemy jednocześnie uniknąć nadmiaru kalorii. Piernikowy spód nadaje serniczkowi świątecznego charakteru. Podane proporcje pozwalają na upieczenie dwóch małych serniczków w foremkach o średnicy 9 cm. Smacznego!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Twaróg miksujemy z mlekiem do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy mąkę, cukier wanilinowy, aromat. Mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ostrożnie mieszamy masę serową z białkiem. Salaterki smarujemy masłem, na spód każdej rozkruszamy pierniczka. Zalewamy masą serową. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń