Do góry

Dania główne Przepis na:

Wariacja bulionowa z kurczakiem i kalafiorem

Wariacja bulionowa z kurczakiem i kalafiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 81

Dodano:

Odsłon: 2281

Gdy ma się za dużo kalafiora w lodówce i jeszcze parę innych składników :) wzięte z przypadku :) z tego co pod ręką :) Przepis nie jest mojego autorstwa, wystukałam w wyszukiwarce 3 magiczne słowa *kurczak *kalafior *przepis :) i tak znalazłam kilka odpowiedników. Zmodyfikowałam je wg. mojego uznania :)

Składniki

  • cebule średnie, 3
  • marchewki średnie, 2
  • kalafior duży, 1
  • Rosół (może być z kostki), 1 litr
  • pierś z kurczaka, 1 podwójna
  • oliwa, 6 łyżeczek
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
  • makaron według uznania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obieramy marchewki i kalafiora (odcinamy mu zielne liście) i wkładamy do gotującego się rosołu na 20 minut taka by zmiękły warzywa :)

  2. Posiekaną cebulką drobno smażymy na patelni z dodatkiem oliwy. Dokładamy kurczaka uprzednio przyprawionego przyprawą i pieprzem, również cieniutko pokrojonego :)

  3. Po 20 minutach całą zawartość patelni dodajemy do gotujących się warzyw w bulionie :) i jeszcze razem 10 minut gotujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń