Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie i smaczne ciasto
...ale pyszny.
Odsłon: 82
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 658
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 840
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 25
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 82
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 658
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 840
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 25
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 59
Składniki
Jabłka obrać, podzielić na cząstki zasypać cukrem- kryształ, orzechami grubo siaanymi oraz tartą bułką i odstawić
Z mąki, mmielonych orzechów, masła, cukru pudru i żóltek zagnieść ciasto (dość szybko). Gotowe ciasto podzielić w proporacjach 1/4 i 3/4. Owinąć folią spożywczą i w stawić do zamrażarki.
Gdy cisto stwrdniej (ale nie zabradzo żeby można było go rozwałkować), wyciągmy większą część ciasto i rozwałkować do wymiarów tortownicy. Przełożyć do foremki, rozłożyć jabłka. Mniejszą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać wierzch ciasta.
Wstawić na rozgrzanego piekarnika do 180 C i piec około 45 min aż do zrumienienia ciasta. SMACZNEGO