Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, dość lekkie z lekką nutą alkoholu
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Kawę zalać wrzątkiem. Zaparzać około 2 minut. Przelać do miseczki i połączyć z 1/2 szklanki wina. Odstawić do ostudzenia.
Na dno formy żaroodpornej wyłożyć biszkopty i polać 1/3 wystudzonej kawy z winem.
Śmietanę ubić z cukrem. Dodać serek mascarpone i wino (2 łyżki), i delikatnie wymieszać - nie ubijać!
Wyłożyć połowę masy na biszkopty. Przykryć kolejną wartwą biszkoptów moczonych w kawie z winem. Na to reszta masy i znowy moczone biszkopty. Całość można posypać startą gorzką czekoladą.
Wstawić na noc do lodówki, aby wszystko mogło się ładnie przegryźć.
Smacznego :)