Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pięknie prezentujące się danie
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 59
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 105
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 59
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 105
Składniki
Polędwiczkę myje i obcinam z wszystkich błonek, następnie od grubszej strony pozostawiam 5 centymetrów i od tego miejsca nacinam na całej długości w dzieląc mięso na trzy paski. Przyprawy wsypuje do moździerza i dokładnie uciera. Przygotowaną mieszanką nacieram mięso. Na każdy z pasków mięsa układam plastry boczku i splatam w warkocz. Końce dodatkowo owijam plastrami boczku, aby dodatkowo umocnić splot.
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia przekładam delikatnie warkocz. Wierzch mięsa smaruję oliwą z oliwek i zawijam papierem. Mięso wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę przez godzinę. Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami i sałatą rzymską.
SMACZNEGO !!!