Do góry

Śniadania Przepis na:

Warkocze z ciasta francuskiego z filetem, ogórkiem, papryką i serem.

Warkocze z ciasta francuskiego z filetem, ogórkiem, papryką i serem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1071 Ocena: 11288

Dodano:

Odsłon: 771

Upieczone warkocze z farszem z fileta z kurczaka, papryki, ogórka, żółtego sera i pieczarek. Polecam.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie XXL
  • filet z kurczaka 1 szt.
  • ogórek konserwowy 1 szt.
  • papryka czerwona połowa mniejszej
  • ser żółty 10 dag w kawałku
  • pieczarki 2 szt.
  • por kawałek 5 cm
  • przyprawa do gyrosa do smaku
  • natka pietruszki
  • jajko kurze do posmarowania
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymyty, osuszony filet kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyros.

  2. Dodajemy natkę pietruszki, pokrojone w kostkę: ogórek konserwowy, paprykę, ser żółty.

  3. Wszystkie składniki mieszamy kilka minut i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.

  4. Po upływie 2 godzin farsz jest gotowy. Dzielimy go na dwie równe części.

  5. Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części. Boki ciasta nacinamy w paski, środek nakłuwamy widelcem i pozostawiamy do nałożenia farszu.

  6. Na środek ciasta nakładamy przygotowany farsz z fileta kurczaka, ogórka, papryki, sera żółtego, pieczarek i przyprawy gyros.

  7. Nacięte paski zawijamy tworząc warkocz.

  8. Zwinięte warkocze smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w temperaturze 180 stopni 40 minut, do zarumienienia się warkoczy.

  9. Upieczone warkocze studzimy do temperatury żeby były ciepłe a nie gorące.

  10. Nakładamy na talerze, kroimy i konsumujemy.

  11. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń