Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa południowa sałatka z kurczakiem ze słoika jest pomysłem na szybki i kolorowy lunch do pracy. Nie zajmuje dużo czasu, a jest sycąca i zdrowa.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Składniki na oba dressingi mieszamy w osobnych naczyniach. W słoiku układamy kolejno warstwy: – czerwonej fasoli – pieczonego kurczaka – dressing I – salsa pomidorowa – plasterki czerwonej cebuli – żółty ser – pomidory – kawałki awokado – skrapiamy sokiem z limonki, by zapobiec brązowieniu – świeżo posiekana kolędra (opcjonalne) – sałata – dressing II – posiekany szczypiorek. Słoik zakręcamy i następnie sałatkę schładzamy ok. 1 godziny w lodówce. Smacznego!
Jeśli nie mamy gotowej przyprawy TACO możemy przygotować taką mieszankę samodzielnie. Zmieszaj: – 1 łyżeczkę ostrej papryki – 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku i tyle samo suszonej sproszkowanej cebuli – 1/4 łyżeczki sproszkowanych płatków papryki chili – 1/4 łyżeczki oregano – 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki – 1.5 łyżeczki kminku – 1 łyżeczka soli morskiej (lub szczypta zwykłej soli)