Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuńczyk z dodatkiem kukurydzy, jaj i żółtego sera, okraszony delikatnym sosem czosnkowym.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 55
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 99
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 55
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 99
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
1. Tuńczyka odcedzić z zalewy, przełożyć do miseczki. Rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z rozdrobnionym tuńczykiem. Wyłożyć na dno salaterki. 2. Kukurydzę odcedzić, wysypać na tuńczyka. 3. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Pokroić w kostkę. Wyłożyć na kukurydzę. 4. Na jajka można dodać świeży szpinak. Ale też świetnie smakuje w wersji bez szpinaku. W zależności od upodobań ;) 5. Przygotować sos czosnkowy: wymieszać pół na pół jogurt naturalny z majonezem (ja dałam małe opakowanie jogurtu i 2 duże łyżki majonezu). Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i odrobiną pieprzu. 6. Przygotowanym sosem polać dotychczas wyłożone warstwy. 7. Ser żółty zetrzeć na tarce. Posypać po wierzchu sałatki. Gotowe :) Ja sałatkę robię warstwowo, ale również można wymieszać wszystkie składniki razem.