Do góry

Sałatki Przepis na:

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 356 Ocena: 5236

Dodano: 17.12.2017

Odsłon: 7871

Ta sałatka jest bardzo znana, my ją uwielbiamy. :-) Kiedy znudzi się już w formie sałatki zmieniamy jej zastosowanie na pastę do chleba. Mielimy w blenderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno warstwy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wyglądu.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała cebula
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3 ogórki kiszone
  • 100g żółtego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 jajka
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek, oddzielamy białka od żółtek i osobno kroimy w drobną kostkę.

  2. Tuńczyka i kukurydzę odcedzamy z zalewy, cebulę drobno siekamy, ogórki kroimy w kostkę, ser ścieramy na dużych oczkach tarki.

  3. Składniki układamy kolejno w miseczce: białko, cebula, ogórek, 1/2 puszki tuńczyka, 1 i 1/2 łyżki majonezu, żółty ser, tuńczyk, kukurydza, ogórek, majonez, żółtko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń