Do góry

Przekąski Przepis na:

warstwowa salatka z tuńczykiem

warstwowa salatka z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 395

Dodano:

Odsłon: 39878

Szybka i tania, bardzo smaczna na każdą okazję.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka od białka, tuńczyka odsączamy, cebulkę kroimy na drobną kosteczkę, ser ścieramy na tarce. Przekładamy po kolei białka z jajek (utarte na tarce lub na drobno posiekane) - majonez- cebulka- majonez- tuńczyk- białka jajek- ser żółty- majonez- żółtka (starte na tarce) całość solimy i pieprzymy po kolei

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

calypso 23 grudnia 2011 Wypróbowałam ją już dwa razy i za każdym razem smakuje wyśmienicie. Ja dodałam tym razem jeszcze kukurydzę słodką bo uwielbiam i znakomicie pasuje do tej sałatki. Niektórzy dają też groszek zielony albo obydwa te składniki. Pyszna sałateczka polecam :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

julianka 31 sierpnia 2011 znam ja doskonale robilam ja wczesniej tylko troche inaczej ja daje na koncu majonez i pozniej zoltko na to tre i nie sole i nie pieprze

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

laura_999 19 sierpnia 2011 Robiłam wczoraj i wyszła rewelacyjnie!!! Dzięki za przepis :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 16 sierpnia 2011 Ta smaczna sałatka zawsze gości na moim wielkanocnym stole pod nazwą "Pierzynka". Z tarciem na drobnej tarce jest trochę zachodu, ale warto, bo sałatka nabiera puszystości. Wszystkim smakuje :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń